A Lenti Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet

A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Lentiben

EFOP-2.2.19-17-2017-00055

NORMÁL VERZIÓ

 

 

 

Kedvezményezett neve: Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet
Projekt címe: A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Lentiben
Szerződött támogatás összege: 285 959 876 HUF
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. március 31.
Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00055

A projekt tartalmának bemutatása

EFOP-2.2.19-17-2017-00055 KÓDSZÁMÚ

„A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Lentiben"

 

A Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet 2019. május 16. és 2020. március 31. között valósítja meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programkeretében az EFOP-2.2.19-17 számú „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” konstrukcióra benyújtott EFOP-2.2.19-17-2017-00055 azonosító számú „A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Lentiben” című projektjét 285,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet átfogó, stratégiai célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása Lenti járás területén. További cél az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a társadalmi esélykülönbségek csökkentése Zala megye aprófalvas térségében, az önálló járóbeteg intézmény műszerezettségének javítása. A járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítása, kúraszerű ellátás (reumatológiai, fül-orr-gégészeti, fizioterápia), ambuláns műtéti eljárások (fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat) magasabb arányban történő elvégzése által.

A projekt keretében a kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtése valósul meg orvostechnikai és informatikai eszközbeszerzéssel, amely 13 szakterületen segíti elő a korai diagnózis vagy a rehabilitáció folyamat lerövidítését.

A beruházás során az alábbi szakterületek eszközfejlesztése valósul meg: laboratórium,

tüdőgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, reumatológia, radiológia, fizioterápia, gyógytorna, sebészet, belgyógyászat, fogászat, szemészet. Mindezek mellet a szakorvosi rendelőintézet informatikai rendszerének korszerűsítésére is sor kerül.

A fejlesztés eredményeként csökken a fekvőbeteg szakellátásba továbbküldött betegek száma, javulnak a térségben élő munkavállalók munkaerő-piaci esélyei. A rendelőintézet egészségügyi rendszerben történő, alkalmazkodó képességének javítása révén (eszközfejlesztések) biztosítja Lenti Járás szakorvosi ellátottságának hosszú távú működését. A beruházás az egészségügyi beavatkozásokkal együtt javítani fogja a Lenti Járás egészségügyi ellátásának minőségét és hatékonyságát, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet infrastrukturális hátterének minőségi fejlesztésével, így javítva a lakosság egészségi állapotát, és növeli a várható élettartamot.